Ullensaker Ved hjelper deg å få tørr og god fyringsved

Hvis du ønsker å få tørr og god fyringsved, slippe stresset med ved, og å ha lun og god varme i den kalde sesongen - da kan jeg helt klart hjelpe deg.

Bjørke veden du kjøper av oss, er enten felt her på gården, eller kjøpt som tømmer fra lokale skogeiere. Dette blir så kappet og kløyvd, før det pakker i storsekker for tørking. Veden blir så tørket til godt under 20% fuktighet. Dette sjekker vi underveis, slik at vi VET at ven er tørr. Mange måler fukt utenpå veden, vi deler veden, og måler den innvendig.

Når veden er tørr, har den krympet 10% i volum. Etter tørking og krymping, så etterfyller vi storsekkene som selges som storsekker, slik at du får en skikkelig full sekk. 
En stor del av veden, blir pakket om fra storsekk, til  30, 40 og 60 liters sekker.  Mange fyller disse sekkene rett fra maskin, i småsekkene. Det er enklere og mindre jobb, men enn får slappe sekker, og kunden sitter igjen med sekker som i praksis ikke er helt fulle. Vi gjør det skikkelig, slik at du får fulle sekker.

Vi ønsker å være miljøvenlige, så vi har investert i topp moderne vedmaskin, som går på strøm.  Dette er noe dyrere en maskiner drevet med kraft fra en traktor. Men vi slipper mye støy, mindre utslipp, og mye trivligere arbeidsmiljø for oss som  jobber med veden og trenger en traktor mindre. 
 
. Vi er over snittet interesert i ved, og målet mitt er å levere god og norsk og lokalprodusert bjørkeved av beste kvalitet. 

Even Tonhaugen Vindheim
Telefon: 45841615

Send meg en melding